Een feestje, wat nu?

Binnenkort een verjaardag en maak je jezelf nu al druk? Moet je dat taartje weigeren en overal zal eten staan? Wordt het een dagje zondigen? Voor veel mensen die niet met afslanken zijn begonnen zijn het vragen waar geen eenduidig antwoord op is. Wat tips om de dag door te komen.

Er zijn natuurlijk hapjes die niet goed voor je zijn, maar concentreer je niet alleen maar daarom. Je hoeft niet alles te weigeren want er zijn ook dingen die je wel mag. Geen chips en taart, maar misschien is er wel rauwkost of een toastje. Geen wijn voor jou, maar light frisdrank of lekker fris mineraalwater. En waarom ga je naar deze verjaardag, niet voor het eten toch? Concentreer je op de reden van de verjaardag, een gezellige middag of avond met vrienden en familie. Dat is wat voorop moet staan.

Als je het gevoel hebt dat je het niet alleen kan, wees dan duidelijk naar de buitenwereld. Vertel de gastvrouw/heer dat je bezig bent met je dieet. Voorkom zo dat ze je drie keer vraagt of je al een gebakje hebt gehad. En durf nee te zeggen. Het is niet nodig voor de gezelligheid van het feestje dat je ook alcohol drinkt of chips eet. Degene die dit wel roept, staat hier niet langer bij stil en zal het na 2 tellen al weer vergeten zijn. Geen reden voor jou dus om hier de hele avond mee in je maag te zitten. Mocht je toch de druk voelen, zeg dan dat je dieet, veel mensen zullen bewondering voor je hebben dat jij het wel kan weerstaan.

En dan de tip van de dag, neem vlak voordat je vertrekt een lekkere Modiast shake, pudding of andere maaltijdvervanger. Het is nooit een goed idee om met een hongerig gevoel een verjaardag bezoeken.

Bron foto: http://www.sxc.hu/photo/1395880 (Royalty Free)