Koolhydratenverslaving

We wisten het al lang, maar nu blijkt ook uit onderzoek van de Boston Children’s Hospital: Koolhydratenverslaving bestaat. Wat zij hebben kunnen aantonen is dat verzadigde koolhydraten gebieden in de hersenen stimuleren die geassocieerd worden met verslaving. Dit veroorzaakt dat je, nadat je een snoepje of stukje chocolade eet, je hunkert naar nog een snoepje of stukje chocolade. En zo komt het dus dat ineens die hele zak of reep op is. En ook even wegleggen helpt niet, volgens het onderzoek blijft het verlangen vele uren duren. En niet omdat we het zo lekker vinden of zwak zijn. Nee, vanwege de stofwisseling in onze hersenen. Is dit herkenbaar voor jou, onthoudt dit dan goed en laat je tijdens je afslanken niet verleiden tot “maar echt één” snoepje. Je hersenen worden geactiveerd en probeer je dan maar eens staande te houden.

Gelezen in De Telegraaf op 28-6-2013. Link: http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond/gezondlijf/ 21686215/__Koolhydraatverslaving_bestaat__.html

Bron foto: http://www.sxc.hu/photo/1006840