Afslanken? Keuken uitruimen

Wil je beginnen met afslanken? Begin dat met het opruimen van je keuken en/of voorraadkast. Dat is makkelijk als je alleen woont, gooi alles weg wat niet binnen je dieet past. Vind je weggooien verspilling, realiseer je dan dat het een nog grotere verspilling is van je energie die je in het dieet stopt als je in de valkuil van verkeerd eten trapt. Weggooien hoeft niet, misschien kan je er iemand anders nog blij mee maken.

Als je niet alleen woont, is dit vaak wat lastiger. Steun van je familie is fijn maar is vooral met kinderen niet af te dwingen. Het voor jou slechte eten moet op een andere plek liggen. Desnoods achter slot en grendel. En als je kinderen lekker zitten te snoepen, zorg dat je in een andere kamer bent. Moet de was nog gedaan worden of is er nog wat achterstallig onderhoud in de tuin? Zorg dat je bezig bent en je gedachten niet afdwalen naar eten.