Uitgenodigd voor een etentje

Als je net bent gestart met afslanken, dan doe je er goed aan om het etentje netjes maar beleeft te weigeren. Is het niet voor een speciale gebeurtenis, kijk dan of het uitgesteld kan worden. Is het een etentje met vrienden, leg ze dan uit dat je bezig bent met afslanken. Vrienden zullen je zeker steunen. Weet je de locatie al waar je gaat eten, kijk of er een menukaart online staat zodat je alvast een keuze kunt maken. En schroom niet om in het restaurant te vragen of de kok voor jou een licht versie van het menu wil maken. Niet alles in een restaurant. Een lichte bouillon als voorgerecht of een heerlijke gemengde salade. Het stukje stokbrood zonder de kruidenboter. Zorg dat je gebakken en gefirtuurde aardappels vermijd, net als pasta’s en romige sausen. En neem als nagerecht geen ijs, maar een kop koffie of thee. Ook dan kan je gewoon tijdens je dieet uit eten.