Crashdiëten

Een ware hype onder mensen die snel willen afvallen is het volgen van een zogenoemd crashdieet. Bij een crashdieet vliegen de kilo’s er heel snel af maar ze komen meestal net zo snel weer terug wanneer er gestopt wordt met het crashdieet. Het volgen van een crashdieet mag nooit voor lange periode achter elkaar omdat dit schade kan toebrengen aan het menselijke lichaam. Als je wilt afvallen buik is het crashdieet ook een optie.

Voor wie is het crashdieet

Het volgen van een crashdieet is voor iedereen weggelegd die in een relatief korte periode snel een aantal kilo’s kwijt wil raken. Een crashdieet is een slopend dieet omdat het veel discipline, concentratie en uithoudingsvermogen vraagt. Want tijdens het dieet worden de kilocalorieën tot het minimum beperkt waardoor het lichaam haar energie uit de vetreserves gaat halen. Deskundigen raden ten alle tijden een crashdieet af omdat tijdens het volgen van het dieet het lichaam nooit alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Een crashdieet mag hierdoor nooit langer dan zes aaneengesloten weken gevolgd worden.

Voordelen en nadelen van een crashdieet

Het grootste voordeel van een crashdieet is dat er in een korte periode snel resultaten behaald worden. Zo kan er in één week tijd tot wel 10 kilogram gewichtsverlies optreden. Het nadeel van het volgen van een crashdieet is dat het lichaam veel te weinig calorieën en benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt waardoor het lichaam futloos en moe aanvoelt. Het is niet aan te raden om een crashdieet te starten in een drukke week want dan kan het nog wel eens een hele zware periode worden.

Soorten crashdiëten

Er zijn veel crashdiëten die gevolgd kunnen worden. De meest bekendste crashdiëten zijn het ziekenhuisdieet, het sap dieet, soepdieet, broodwisseldieet en het groentedieet. Alle diëten hebben als doel om zo snel mogelijk lichaamsgewicht te verliezen, maar ieder dieet op zijn eigen manier. Welke keet het beste bij jou past ligt aan de persoonlijke voorkeuren. Ook is het bij een crashdieet belangrijk om te weten darde effectiviteit van het dieet afhankelijk is van verschillende factoren. Ook is het volgen van een crashdieet niet verstandig voor de lange termijn. Bij het volgen van een crashdieet kan het bekende en vervelende jojo effect optreden houdt hier rekening mee.