De banaan

Iedereen die aan zijn of haar gewicht denkt, weet dat het belangrijk is verantwoorde tussendoortjes te nuttigen. Geen zoetigheid als een koekje of chocolade, maar liever een stuk fruit. En hoewel een banaan veel calorieën bevat, is deze toch aan te bevelen als gezond tussendoortje. En dan bij voorkeur een verse banaan.

Van een rijpe banaan wordt het zetmeel in de maag afgebroken en omgezet in suikers. Een groene banaan bevat minder zetmeel, dus minder opname van calorieën voorziet wel in voedingsvezels.

De suiker geeft je in ieder geval energie die je nodig hebt om de dag door te komen. Daarnaast moet je lichaam aan het werk om de vezels af te breken en dat heeft weer een positieve invloed op de stofwisseling.

Een banaan als ontbijt is een goed, maar niet voldoende voor een actieve dag. Ook is de fabel dat als je ’s ochtends een banaan eet, je de rest van de dag los kan op alles wat je lekker vind niet waar. Een banaan heeft geen bijzondere invloed op je stofwisseling.

Dan tot slot nog een leuk feitje, de banaan bevat tryptofaan, een natuurlijk antidepressivum. Dus naast dat het gezond is voor je lichaam, wordt je er ook nog eens blijer van. Een ideaal tussendoortje!