Gezonde Smoothies

AdvocadoEen van de vele redenen waarom een smoothie zeer gezond is, is omdat je door het drinken van een smoothie in een korte tijd vele gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Om alle voedingsstoffen van een smoothie binnen te krijgen moet je bijvoorbeeld een zak spinazie en een krop sla eten. Dit is zeker niet gemakkelijk, maar door middel van een groene smoothie is dit voor niemand een probleem.

Een groot aantal mensen eet te weinig bladgroente als spinazie, kool, sla en nog veel meer. Juist blad groente is een zeer belangrijke groente voor de mens. Ieder bladgroente is rijk aan eiwit, vitaminen, anti-oxidanten, vezels en mineralen. Ook bevat bladgroente stoffen die in geen enkel andere groente te vinden is. Hierdoor is het eten van bladgroente erg belangrijk. Door het drinken van gezonde smoothies is het binnenkrijgen van bladgroente geen probleem! Bladgroenten helpen tegen verzuring van het menselijk lichaam. Bladgroente bevat stoffen die je lichaam helpen met het zuiveren van gifstoffen. Deze gifstoffen kunnen komen door luchtvervuiling. Nog een belangrijke reden waarom smoothies zo gezond zijn, is door het hoge vocht gehalte. Bijna 90% gezonde voedingsstoffen van groente zit in het vocht van de groente. Door het regelmatig drinken van een groente of fruit smoothie blijft je vochtgehalte op peil.

Bij het maken van een smoothie wordt vaak gebruikt gemaakt van een blender of sapcentrifuge. Dit werkt erg gemakkelijk. Je gooit alle ingrediënten voor een smoothie in een blender, vervolgens zet je het apparaat aan. En klaar is de smoothie. Zo simpel kan het zijn om een smoothie te maken. Wel is het belangrijk om voor het maken van een smoothie een lekker en gezond smoothie recept te vinden. Zo weet je zeker dat de smoothie lekker zal smaken en ook nog eens vele vitamines en mineralen bevat. Wij hebben speciaal voor jou een basis smoothie recept gemaakt. Zodat je nu nog smoothies kan maken! Onderstaand vind je een overheerlijk smoothie recept:

Ingrediënten:
– Handje boerenkool
– Kokosmelk
– Avocado ( 1 stuk )

Allereerst doe je de Avocado in de blender, om vervolgens kokosmelk toe te voegen. Je moet precies genoeg kokosmelk toevoegen totdat de Avocado geheel onder staat. Voeg vervolgens het handje boerenkool toe in de mixer om een overheerlijke smoothie te maken. Deze smoothie kan gedronken worden als tussendoortje. Ook kan deze smoothie gedronken worden als ontbijt door de vele voedingsstoffen die de smoothie bevat. Het leuke van deze smoothie is dat je enorm kan variëren door meerdere ingrediënten toe te voegen bijvoorbeeld lijnzaad. Dit zorgt ervoor dat de smoothie meer vullend is voor een stevig ontbijt!

Foto: http://www.freeimages.com/photo/204176