Simpelweg opletten met wat je eet, werkt dat?

Be-Slank Eiwit DieetJe hoort het wel vaker, mensen die geweldig afgevallen zijn door op te letten met wat ze eten, of door een dieet te volgen met een laag aantal koolhydraten. Wanneer jij echter een van de mensen bent die geen succes heeft hiermee en daarmee ook telkens weer terugvalt in oude gewoontes en dus de oude kilootjes er zo weer bij aan krijgen? Dan is het een goed idee om je eens in te lezen op het afvallen met een eiwitdieet of met eiwit shakes.

Wie af wil vallen, moet minder gaan eten en meer bewegen, althans dat is wat er het meeste geroepen wordt. Ja, in theorie werkt dat ook zo, maar in de praktijk is dat lang niet altijd even haalbaar. Heel veel diëten die je (online) kunt vinden zijn hierop gebaseerd, weinig calorieën en daarnaast flink bewegen. Je zult echter al snel bemerken dat dat niet zo eenvoudig is vol te houden, met als gevolg dat je met het dieet stopt omdat je honger gevoel te groot is en je gaat jojo-en.

Minder vet dan onze voorouders
We eten in de huidige generatie al een stuk minder vet dan onze voorouders hebben gedaan, maar dan nog we presteren het wel om steeds dikker te worden. Light producten of niet, ergens doen we iets verkeerd, en dat iets kan wel alle suikers zijn die we in ons lijf stoppen. Suikers zijn immers ook een vorm van koolhydraten en we stoppen ons lichaam er vol mee. Brood is bijvoorbeeld een van de belangrijkste dingen die we op een dag eten, veel koolhydraten en daarmee een belangrijke brandstof voor ons gedurende de dag.

Wie gewicht wil verliezen moet zijn vetreserves aan spreken, dat klinkt simpel. Wel dat is feitelijk ook erg simpel, want het enige wat je daarvoor hoeft te doen is zorgen dat je lichaam niet eerst een lading koolhydraten hoeft te verbranden, maar meteen door kan gaan het al opgeslagen vet. Dit kan je bereiken door meer eiwitten te nuttigen en het aantal koolhydraten in je voeding te beperken.

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsbron
Dat is dus waarom zoveel mensen overgaan tot het volgen van een eiwitrijk voedingspatroon of een eiwitdieet. Het is aan jou zelf om te beslissen wat het beste bij je past. Beide hebben zo hun eigen voordelen, wanneer je een dieet volgt op basis van eiwitshakes bijvoorbeeld heb je een vast patroon waar je je aan dient te houden, dit kan je in de eerste twee weken helpen, dit kan je helpen met het succesvol afsluiten van een dieet en uiteraard met het verliezen van een aantal kilo.