Beoordeling van Het Vitadis Slanker Leven Plan

Er zijn veel diëten welke je kunt volgen als je het voornemen hebt om de overtollige kilo’s aan te gaan pakken. Je kunt simpelweg minder gaan eten als je overtollige kilo’s kwijt wilt maar de meeste mensen zoeken toch houvast bij een dieet. Het geeft je min of meer de zekerheid dat je je streefgewicht zal behalen en dat je de juiste dingen eet en vooral niet eet. Het voordeel van een dieet is dat je verder zelf niet hoeft na te gaan denken over wat je wel en wat je niet zult eten.

Over het Vitadis Slanker Leven Plan

In Nederland is het Vitadis Slanker Leven Plan een afval methode waar veel mensen voor kiezen. Het geeft je niet alleen de juiste dingen welke je mag eten maar ze geven je ook de nodige begeleiding. Het Vitadis Slanker Leven Plan is van Vitadis Health Care en werd in 2015 uitgeroepen tot het meeste efficiënte dieet.

Het soort dieet

Bij het Vitadis Slanker Leven Plan wordt de consumptie van koolhydraten verlaagd. Hierbij zien we parallellen met andere succesvolle diëten zoals het Dr. Atkins en het South Beach dieet.

Koolhydraten zijn de energiebron waar het lichaam de voorkeur aangeeft boven vetten en eiwitten. Koolhydraten worden door het lichaam omgezet tot glucose waarna het door het bloed wordt opgenomen. Om de glucose aan het bloed te kunnen onttrekken maakt het lichaam insuline aan zodat de energie in de spieren, de lever en de hersenen opgeslagen kan worden.

Als er veel koolhydraten worden gegeten dan zal dit voor grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel zorgen en voor een verstoring van de insuline huishouding. Als het lichaam veel insuline aanmaakt dan gaat het vet opslaan en vet vasthouden. Door minder koolhydraten te gaan eten wordt dit ongewenste effect voorkomen.

De koolhydraten worden in het Vitadis Slanker Leven Plan voor een belangrijk deel vervangen door eiwitbronnen. Eiwitten hebben een belangrijk aantal voordelen ten opzichte van koolhydraten. Op de eerste plaats heeft het eten van eiwitrijk voedsel geen effect op de bloedsuikerspiegel en insuline waarden. Hierdoor wordt voorkomen dat het lichaam vet gaat opslaan en vast houden.

Een ander voordeel van eiwitten is dat deze lastiger te verteren zijn voor het lichaam dan koolhydraten. Het effect hiervan is dat je langer na een maaltijd een voldaan gevoel zult hebben. Wat belangrijk is om een dieet te kunnen volhouden. Tevens verbruikt het lichaam meer energie om eiwitten te kunnen verteren waardoor het metabolisme omhoog gaat.

Vitadis Slanker Leven Plan in de praktijk

Ik heb het Vitadis Slanker Leven Plan uitgeprobeerd. Ik heb het fase 1 startpakket besteld en een account aangemaakt. Op mijn telefoon heb ik de Vitadis App geïnstalleerd, via deze App heb je altijd en overal toegang tot het Vitadis Slanker Leven Plan ebook, de recepten en de bereidingswijze.
Via de App heb ik altijd de mogelijkheid om te chatten met een Vitadis afslank coach en kan ik altijd om advies vragen.

Na mijn bestelling bij Vitadis kreeg ik de volgende dag het pakket al in huis. In dit pakket zitten eiwitshakes, koolhydraatarme repen, soep, crackers, nootjes, chips, koek, brownies en pannenkoeken. Dit pakket is bedoeld voor het ontbijt, de lunch en voor de tussendoortjes. Om het avondeten te bereiden moet je gewoon je boodschappen bij de supermarkt doen en de recepten volgen.

De recepten voor het avondeten zijn geschikt voor het gehele gezin, wat ik wel als groot voordeel zie. Je hoeft dan niet apart te gaan koken.

Iedere dag ontvang je, in de ochtend, een email van je persoonlijke Vitadis afslank coach. In dit mailtje kan je vinden hoe je de maaltijden die dag moet bereiden, naast een advies voor die dag. Ik vindt dit wel erg prettig omdat je geen tijd hoeft te spenderen aan dingen uitzoeken. Het volgen van een dieet wordt je op deze manier in ieder geval op alle mogelijke manieren zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Ik heb 10 dagen (het fase 1 pakket duurt 10 dagen) het Vitadis Slanker Leven Plan gevolgd en ik heb geen enkele moeite gehad om me aan het dieet te houden. Ik heb geen enkele keer de behoefte gehad om te ‘zondigen’ en naar iets extra’s te gaan grijpen. Dat is bij andere diëten weleens anders geweest.

Verder ben ik wel blij verrast met de variatie welke het Vitadis Slanker Leven Plan biedt. Iedere dag wat anders op tafel en het smaakt me ook allemaal prima.

Ik ben na deze 10 dagen 4,7 kilo afgevallen. Niet echt super veel maar ook helemaal niet slecht. Bedenk daarbij dat ik niet veel overgewicht had toen ik aan Vitadis Slanker Leven Plan begon. Mijn inschatting is dat mensen met veel overgewicht meer kwijt zullen raken.

De kosten van het Vitadis Slanker Leven Plan

Het Vitadis Slanker Leven Plan Fase 1 startpakket kost 97 euro. Best een behoorlijke uitgave. Maar als je bedenkt dat je hiermee 40 maaltijdmomenten ontvangt dan valt het wel mee. Je hebt hiermee het ontbijt, de lunch en tussendoortjes in huis. Je hoeft alleen nog boodschappen te doen voor het avondeten dus je bespaart ook weer geld op je boodschappen. Daarnaast is in deze prijs je persoonlijke afslank coach inbegrepen.

In het pakket ontvang je overigens ook supplementen welke de vetbranding helpen te verhogen. Je ontvangt hiervoor de Vital Fast vetverbrander. Wat als je het los koopt 22,95 euro zou kosten.

Conclusie Vitadis Slanker Leven Plan

Het startpakket fase 1 duurt 10 dagen, lang genoeg om goede resultaten te behalen en kort genoeg om het goed vol te kunnen houden. Het idee dat het maar 10 dagen duurt helpt je door de moeilijke momenten heen. De geleverde producten smaken prima en ik heb ook wel het idee dat ik gezond ben gebleven tijdens het volgen van het dieet. Persoonlijk heb ik geen gebruik hoeven te maken van de persoonlijke begeleiding maar voor onervaren dieet volgers zal dit zeker van grote toegevoegde waarde zijn.

Als ik op internet Vitadis ervaringen van anderen er op na lees dan krijg ik ook wel de indruk dat men over het algemeen positief over Vitadis is.